Laatste Nieuws

Na 10 mooie jaren moet Zandrock Festival en Zandvoorde Feest noodgedwongen stoppen

Na 10 mooie jaren moet Zandrock Festival en Zandvoorde Feest noodgedwongen stoppen

didier

maart 3rd, 2020

No comments

 

ORGANISATIE ZANDROCK BRENGT KLEINSCHALIGER PROJECT IN DE KERSTPERIODE

Na 10 mooie jaren moet Zandrock Festival en Zandvoorde Feest noodgedwongen stoppen

 

Het Zandrock Festival moet noodgedwongen stoppen. Steun onder de vorm van subsidies vanuit het Stadsbestuur is niet meer aan de orde. ‘De hervorming door het nieuwe Stadsbestuur van Wijk in Beweging naar Wijkprikkels zorgt ervoor dat de subsidies voor Zandrock verdwijnen. Zonder deze extra steun kunnen wij Zandrock Festival en Zandvoorde Feest niet langer organiseren. We zijn trots op wat we verwezenlijkt hebben, maar gooien nu met spijt in het hart de handdoek in de ring.’, klinkt het bij de organisatoren. Het team bleef niet bij de pakken zitten en brengt in de kerstperiode een kleinschaliger evenement in het kader van Wijkprikkels.

 

De organisatoren van Zandrock Festival kunnen terugblikken op 10 prachtige jaren. Een initiatief van vrienden groeide uit tot een vaste waarde in de wijk Zandvoorde. De laatste jaren waren topedities met heel wat klinkende namen en rasartiesten. De voorbije editie met Arno & zijn band Tjens Matic, Equal Idiots, Sons, … ligt nog vers in het geheugen. Ook Daan, Gorki, Preuteleute, Fleddy Melcully, … stonden in Zandvoorde op de planken. Met Zandrock Festival stopt ook Zandvoorde Feest, thans een grote meerwaarde voor de senioren en kinderen in Zandvoorde. “Het festival lokte jaarlijks zo’n 10.0000 festivalgangers naar Zandvoorde, jong en oud genoot op Zandrock en Zandvoorde Feest. Jonge Oostendse bands konden hier hun eerste podiumervaring opdoen en alle Oostendenaars konden gratis genieten van Belgische topmuzikanten. We zijn absoluut trots op wat we teweeg gebracht hebben in de wijk. We kondigen dan ook met spijt in het hart het einde van Zandrock aan.”, aldus de organisatoren.

 

De organisatie betreurt dat met de hervormingen van het nieuwe Stadsbestuur van Wijk in Beweging naar Wijkprikkels ook de stadssteun voor bestaande en geliefde evenementen verdwijnt. “De goesting en de energie om Zandrock & Zandvoorde Feest te organiseren is er nog steeds. Het is ook duidelijk dat we met ons evenement iets betekenen in Zandvoorde, voor de inwoners. Wij hebben de mogelijkheden onderzocht om verder te doen, maar zonder de steun van de stad lukt het niet.”, bevestigen de organisatoren.

 

De organisatie van Zandrock Festival wenst uitdrukkelijk alle medewerkers en vrijwilligers, sponsors boekingsagenten, bands, artiesten, leveranciers en ook de pers te bedanken voor de enthousiaste medewerking en inzet de voorbij 10 jaren.
KLEINSCHALIGER PROJECT IN DE KERSTPERIODE VOOR ZANDVOORDE

Het was al snel duidelijk dat er in het hervormde wijkprikkels geen plek zou zijn voor het evenement Zandrock Festival: te grootschalig en vooral niet vernieuwend. De organisatie van Zandrock Festival zag die bui hangen en diende een nieuw, kleiner project in in het kader van Wijkprikkels: een activiteit in Zandvoorde tijdens de kerstperiode. “We zijn als organisatie ondertussen zo vergroeid met Zandvoorde dat het ondenkbaar zou zijn hier in de wijk niets meer te doen. Doorheen de jaren hebben we zo’n sterke band opgebouwd onderling en met de buurt. Daarom blijven we ons inzetten om activiteiten in de wijk voor de buurtbewoners te organiseren. En vandaar het idee om Zandvoorde onder te dompelen in kerstsfeer.”, besluiten de organisatoren. Het project is ondertussen goed ontvangen door de jury en goedgekeurd. Details over dit nieuwe project volgen later.

 

Comments are closed.